Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Výlety po ostrově

Kyperská krajina

Nejrůznější výlety po středomořském ostrově Kypr jsou často organizovány soukromými prohlídkovými okružními jízdami, tzv. "Sightseeing Tours". Rezervaci těchto výletů si lze zajistit buď přímo na adrese organizátora nebo i na recepci příslušného hotelu.
Výlety bývají obvykle organizovány z letovisek Limassol, Paphos, Larnaca, Agia Napy, Paralimni a Polis.

Tyto typy výletů zahrnují:
• Výlety (půldenní nebo celodenní) na téměř všechna místa na ostrově, do archeologických lokalit, k historickým památkám, do muzeí, klášterů, starých kostelů, hradů a pevností, do nejkrásnější vesnice, atd.
• Průvodci jsou pouze profesionální a kvalifikovaní držitelé licencí organizace Kyperského turistického svazu.
• Doprava z hotelu se zabezpečuje klimatizovanými autobusy.
• Vstupné do cílů těchto organizovaných výletů je již započítáno do ceny výletu (pokud není dohodnuto jinak).

Zmíněné soukromé subjekty také pořádají velice zajímavé výlety v noci. Tyto výlety obvykle zahrnují i večeři v jedné z místních restauraci. Často bývá k jídlu kyperská specialita "meze", a večeře bývá doprovázena i předváděním lidových tanců, hudby bouzouki, a jinými místními zvyky.
K dispozici jsou také čluny a lodní výlety podél pobřeží.

Turistům, kteří chtějí ostrov bohyně Afrodity objevovat stranou obvyklého nekonečného proudu turistů, jsou zde vytvořeny opravdu ideální podmínky. Malé vzdálenosti a dobrá infrastruktura umožňuje individuálně prozkoumat ostrov i ve vypůjčeném autě nebo místním autobusem. Kdo chce proniknout hlouběji do kultury Kypru, nechť se bez obav vypraví na venkov, do některé z rekonstruovaných usedlostí.

Jestliže chcete poznat zemi i lidi, je na Kypru naprostou nezbytností mobilita. Vzdálenosti mezi jednotlivými kulturními zajímavostmi, osamocenými plážemi a pohořím Troodos ale nejsou nikterak velké. Kdo se rozhodne pro zapůjčení automobil, pozná na ostrově velmi dobře rozvinutou silniční síť s bezplatnými dálnicemi, dobrým značením a mnoha čerpacími stanicemi.

Hlavní mezinárodní autopůjčovny nabízejí moderní auta přímo na letištích a ve všech městech a turistických střediscích. "Service Taxi", tzv. sdílené taxi, je oblíbený a cenově dostupný způsob dopravy po celém ostrově. Taxíky vyjíždějí každou půl hodinu a vyzvednou turisty z libovolného místa či hotelu uvnitř městské zástavby. Vozidla poberou trvat až osm lidí.
Linkové autobusy spojují kyperská města několikrát za den. I pohoří Troodos a další horské vesnice jsou tak pohodlně dostupné.

Tradiční vesnice ve vnitrozemí ostrova nabízejí turistům a lidem, kteří zde hledají především klid, oddych uprostřed nádherné přírody. Mnoho možností individuálního ubytování se nabízí ve vesnických domcích, typických a dobře udržovaných venkovských sídlech, v malých hotelech obklopených plantážemi, lesy a vinohrady. Tato ubytování jsou založena na konceptu agroturistiky.

Místo

Pohoří Troodos 34° 55' 0.9408" N, 32° 52' 49.8972" E
Location

Kypr na Facebooku