Jste zde

Domů » Řecká část

Vesnice Tochni

Kyperská vesnička Tochni
Autor: Tommy Georgie

Dovolenou ve vesničce Tochni na ostrově Kypr ve vnitrozemí doporučujeme jako alternativu k dovolené na pláži. Prázdniny strávené v některé z kyperských vesniček ve vnitrozemí, to je dovolená v krásné přírodě a v místech, kde se stále ještě udržují venkovské tradice. V tomto prostředí pak turisté zažijí na vlastní kůži poklidný, jednoduchý a pravidelný rytmus venkovského života a místní kuchyně, vše ještě umocněné jedinečnou pohostinností Kypřanů.

Vesnice Tochni se nachází na půli cesty mezi letovisky Larnaca a Limassol. Dosud si zachovala svůj prapůvodní vzhled a kromě výstavby malých a středně velkých hotelů tady také začali obnovovat místním tradičním způsobem krásné vesnické domy a přeměňovat je na prázdninová ubytování.

V centru obce se tyčí kostel sv. Constantina a Eleni. Jen několik minut jízdy autem od Tochni leží Governors Beach, nádherná písčitá pláž. Četné turistické stezky zvou milovníky přírody k prozkoumání okolní, téměř vůbec nedotčené krajiny. Asi 7 km pěšky od vesničky můžete navštívit klášter Ayios Elias.

Nejen přírodní krásy, ale také kulinářské speciality dělají dovolenou v této části Středomoří opravdu nezapomenutelnou. Jednou týdně tady kyperský kuchař učí hosty vařit zdejší tradiční pokrmy, moussaku nebo afelii. K tomu hraje také živá hudba a tančí se. V tomto prostředí mají turisté zkušenosti z bohatých tradic tamních vesničanů opravdu z první ruky.

Kyperská vesnice Tochni s kostelem
Geografie: 

Kypr na Facebooku