Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Rodinná dovolená

Kyperský aquapark Fasouri Watermania

Kypr je populární prázdninovou destinací pro rodinné dovolené ve Středozemním moři. Ostrov leží ve východním Středomoří, má délku 225 km, šířku 90 km a celkovou plochu 9251 km², což z něj činí třetí největší ostrov ve Středozemním moři.

Rodinná dovolená nabízí celým rodinám s dětmi na Kypru mnohostrannou zábavu a perfektní trávení volného času, prostě různorodou a relaxační dovolenou. Můžete se věnovat pěší turistice, jízdě na horském kole, jízdě na koni, plavání, potápění, plachtění, surfování, rybaření i paraglidingu.

Hotely bývají vybaveny samostatnými dětskými bazény s různými kratochvílemi pro děti a ve venkovních prostorách bývá také často dětské hřiště. Rodinné hotely nabízejí celou škálu zábavných akcí pro sport a volný čas, včetně speciálních miniclubů pro vaše děti ve věku od 4 do 12 let.

Přímořské letovisko Ayia Napa s mírně se svažujícími písečnými plážemi je vysloveně ideální pro malé děti. Ostrov Kypr má mnoho pláží vhodných k surfování, ta vůbec nejlepší místa se nacházejí mezi městy Paphos na západě a Ayia Napa na východě. K nim je nutno ještě připočítat i Pissouri Bay, Curum Bay anebo Ladies Mile.
Velké oblibě se těší i rodinné výlety za rybařením, skvělé příležitosti se vám naskytnou zejména u pobřeží, v řekách a přehradních jezerech na ostrově.

Mezi speciální atrakce na ostrově patří skvělé vodní a zábavní parky, např. Waterworld Waterpark, Fasouri Watermania (Limassol), The Playland, Pafos Aquarium, Mythology Luna Park, Ocean Aquarium v Protarasu anebo Sea World v Paphosu. Waterworld Waterpark (vodní svět) v Ayia Napě byl například vybudován na základě řecké mytologie a zve návštěvníky na skluzavky a ke koupání. V Pafosu zase narazíte na akvárium s více než 70 vodními nádržemi s mořskými i říčními tvory z celého světa. Mytologický Luna Park je malým zábavním parkem s těmi nejrůznějšími klouzačkami a dalšími zábavními atrakcemi.

Pro rodinný výlet se docela určitě vyplatí i návštěva hlavního města Nikósie, přístavních měst Limassol a Larnaca, archeologických nalezišť v Paphosu a Famagustě, zřícenin Omodosu, kláštera Kykko, mešity Hala Sultan Tekkesi, kostela se sedlovou doškovou střechou v Asinou, amfiteátru anebo pouště u Golden Beach.

Místo

Fasouri Watermania 34° 39' 6.0408" N, 32° 58' 30.8676" E
Location

Kypr na Facebooku