Jste zde

Domů » Řecká část

Protaras

Část kyperského města Protaras

Městečko Protaras leží severovýchodně od letoviska Ayia Napa, přímo na východním pobřeží ostrova Kypr. Afroditin ostrov se zde může pochlubit krajinou s písečnými plážemi, větrnými mlýny a s fíkovníky. Údolí větrných mlýnů je kouzelné zejména v pozdních odpoledních hodinách, kdy se bílé větrné mlýny kontrastně odlišují od tmavě modré večerní oblohy.

Protaras se představuje také jako moderní turistická destinace, najdete zde opravdu pohodlné hotely, restaurace s regionálními specialitami i s nabídkou mezinárodní kuchyně a k tomu také patřící neodmyslitelný pestrý noční život s mnoha kluby a diskotékami, které jen čekají na své hosty.

Sportovní příznivci si přijdou na své díky pěším výletům do přírodního parku Kap Greko nebo při vyjížďkách na koni. Také vodní sporty jsou tu vysloveně jako doma. Surfování, plachtění a dokonce i jízdy na motorových člunech se postarají o opravdu bohatý zdroj zábavy. Fascinující podvodní svět objevíte při potápění nebo během výletu na některé z lodí se skleněným dnem. Vyznavače koupání zde přivítají velice oblíbené zlaté písečné pláže s tyrkysově modrou mořskou vodou.

Zdálky viditelná je na nízkém skalisku postavená kaple Profitis Ilias, odkud je opravdu fascinující panoramatický výhled na pobřežní oblasti. Kromě kaple se na tomto místě Kypru nacházejí tzv. "stromy splněných přání". Na jejich větve se zde vážou pásy tkaniny a podle místní legendy se pak vyplní všechno, co si člověk přeje.

Kyperské pobřeží u Protarasu

Místo

Protaras 34° 59' 58.5204" N, 34° 3' 52.3836" E
Location

Kypr na Facebooku