Jste zde

Domů » Řecká část

Kyperské pláže, 1. část

Kypr -  Ayia Thekla

Na 620 km dlouhém pobřeží ostrova Kypr můžou návštěvníci vyzkoušet snad všechny druhy vodních sportů. Od plavání, surfování, plachtění a potápění, přes nejrůznější projížďky na člunech, jet-ski a vodní lyžování, parasailing. Nejlépe vybavené pro vodní sporty jsou pak pláže u letovisek Geroskipou, Limassol a Larnaca.

Kypr nabízí milovníkům sluníčka, plavání a koupání opravdu dlouhé letní období s příjemnými teplotami, které trvá od března do listopadu. Obzvláště vhodnou oblastí pro dovolenou u moře je Ayia Napa – jen na tomto místě samotném se nachází více než 15 skvělých pláží. Právě tady se také rozkládají ty vůbec nejkrásnější písečné pláže na ostrově. Jen pozvolna ustupující břeh spadá přímo do mělkého moře a zdejší pláže jsou z tohoto důvodu vhodné zejména pro děti.

Při cestování ze západu na východ objevíte postupně tyto pláže:
Asi šest kilometrů západně od letoviska Agia Napa se rozprostírá malá pláž Ayia Thekla v dosahu s malým ostrůvkem. Pláž je dostupná z hlavní silnice na Agia Napu pěšky. Název tato pláž dostala po malém kostelíku v sousedství.

Pláž Makronissos Beach se skládá ze tří malých zátok, které jsou různě orientovány. Jedna na západ, druhá na jihozápad a ta třetí na jihovýchod. Důsledkem této skutečnosti je pak to, že pláže ke koupání jsou skvěle chráněné.

Dvojitá pláž Nissi Beach v zátoce Nissi Bay, jen tři kilometry západně od Ayia Napi, láká každoročně doslova tisíce turistů. Řecké slovo "nissi" znamená "ostrov" a odkazuje tak na malý ostrůvek, který dává této krásné pláži ještě další zajímavý rozměr. Chráněná zátoka je vhodná zejména pro milovníky vodních sportů.

Geografie: 

Místo

Pláž Nissi Beach 34° 59' 17.1492" N, 33° 58' 9.462" E
Location

Kypr na Facebooku