Jste zde

Domů » Řecká část

Coral Bay

Zátoka Coral Bay

Jen kousek po silnici z města Paphos směrem na poloostrov Akamas leží písečná zátoka ve tvaru podkovy - Coral Bay. Zátoka je známá zejména díky místní zlatě zbarvené písečné pláži, celá je obklopená banánovými plantážemi a vypadá to tu skoro jako v tropech.

Je to jedno z nejznámějších míst na ostrově Kypr. Nabízí supermarkety, obchůdky se suvenýry, restaurace, kavárny, bary, hospody, diskotéky a všechny druhy denních a nočních aktivit.
Zlatá pláž a křišťálově čistá, tyrkysově modrá barva moře, to jsou ideální podmínky k plavání, relaxaci a využití vodních sportů po celý den. Místo dokonce získalo ocenění evropskou Modrou vlajkou.

V tomto místě se také nacházejí četná hotelová zařízení, která nabízejí pro své hosty velmi kvalitní služby. Všechny samozřejmě mají krásný bazén a také přístup na pláž. Pláž je velmi čistá a mírně svažitá, a tak si zde děti mohou stavět hrady z písku a další krásné výtvory.

Většina z těchto hotelů se tak zaměřuje především na dovolenou pro rodiny s dětmi a má k tomu i odpovídající nabídku. Počínaje vybavením pokojů, kde malí návštěvníci mají vlastní postel nebo matraci. Forma bufetu je přizpůsobená dětem, a ty tak zde najdou svá oblíbená jídla. I zábavní program je zde skvěle vymyšlen a o malé hosty je velmi dobře postaráno.

Jen několik minut jízdy autem ve směru na Paphos se pak nachází území vykopávek, slavné královské hrobky anebo impozantní římská mozaika. Ve městě se nacházejí další pamětihodnosti. Středověký hrad, který byl postaven Turky, nabízí nádherný výhled na přístav a také na záliv. V blízkosti přístavu se nachází římské open-air divadlo a jeho prohlídka je skvělým kulturním zážitkem.
Vyhlášené jsou i místní rybí pokrmy, které si můžete vychutnat v mnoha restauracích.

Na malém poloostrově, mezi dvěma zcela zastavěnými písčitými zátokami, objevili archeologové stopy osídlení z pozdní doby bronzové. Nejlépe rozpoznatelné jsou 3200 let staré městské hradby. Oblast je přístupná i veřejnosti každý den, kromě neděle.

Místo

Coral Bay 34° 51' 0.3096" N, 32° 22' 43.7232" E
Location

Kypr na Facebooku