Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Autopůjčovny na Kypru

Kypr - pronajatý automobil
Autor: Jason Gillyon

S celkovou rozlohou téměř 9300 km2 je Kypr po Sicílii a Sardinii třetím největším středomořským ostrovem. Let ze severní Evropy trvá do tohoto jihovýchodního cípu Středomoří asi 4 hodiny. Ostrov se může pochlubit příjemným klimatem po celý rok a je oblíbeným cílem návštěvníků ze všech zemí světa.

Kvůli relativní velikosti ostrova a poměrně velkým vzdálenostem mezi městy, a také kvůli velmi nepravidelnému veřejnému dopravnímu spojení, stojí určitě za to, naplánovat si dovolenou na Kypru i s pronajatým automobilem.

K tomuto účelu je vám k dispozici opravdu mnoho místních poskytovatelů služeb, ale lze také pochopitelně dobře využít i místních mezinárodních společností. Zejména u posledně jmenovaných jsou rozsáhlé možnosti vyzvednout si auto hned po příletu na jednom ze dvou letišť.

Je to běžné hlavně u individuálních pobytů, kdy nemají turisté objednaný žádný balíček služeb v rámci svého ubytování, a tedy ani žádnou dopravu k hotelu. K transferu je tak určitě mnohem příjemnější použít pronajaté vozidlo a vychutnat si tak hned ostrov, kde vládne na silnicích levostranný provoz. Ale pozor, i zde platí přednost vozidel jedoucích zprava!

Při převzetí vozidla je také důležité zapsat již v té době zřetelná poškození vozidla, abyste se vyvarovali nějakých pozdějších nedorozumění. Pokud se rozhodnete pro pronájem auta u některého místního provozovatele, je často lepší uzavřít pojištění bez spoluúčasti. I když se tak cena za pronájem mírně zvýší, v případě nějaké nehody vás pak nebude čekat nepříjemné finanční překvapení.

Téměř všechny půjčovny aut předávají na Kypru auto s plnou nádrží s tím, že na konci doby pronájmu lze auto předat s prázdnou nádrží, a první nádrž paliva bude účtována spolu s pronájmem. Vrácení nevyužitého paliva není obvykle možné a jen zřídkakdy se dá dohodnout něco jiného.

Místo

Letiště Larnaca 34° 52' 16.6836" N, 33° 36' 29.8476" E
Location

Kypr na Facebooku