Jste zde

Domů » Řecká část

Kypr a plážová dovolená

"Ostrov bohů" Kypr nabízí zábavu spojenou s koupáním opravdu pro celou rodinu. Čisté pláže a křišťálově čistá modrá voda slibují návštěvníkům téměř neomezené možnosti.

Ty snad vůbec nejlepší písečné pláže na Kypru čekají na turisty v okolí bývalé rybářské vesnice Ayia Napa. Postupně se svažující písečné pláže vedou přímo do mělkého moře a jsou tedy velmi vhodné pro rodiny s dětmi. Milovníci sluníčka najdou v Protarasu také dlouhé písečné pláže.

Ani u větších měst nepřijdou vyznavači koupání nikterak zkrátka. Ve městě jachtařů, v místě Larnaca, je např. záliv "Golden Bay". Druhé největší město ostrova, Limassol, má k dispozici široké pláže ke koupání a kilometrové přírodní promenády ideální k procházkám.

Vysloveně "lahůdkou" je na Kypru krásný záliv Pafos v jihozápadní části ostrova, kde prý kdysi vystoupila z moře bohyně lásky Afrodita. Pobřeží Coral Bay se nachází v blízkosti městečka Pafos a obklopují ho dlouhé pláže s jemným pískem.

Četné rybí taverny a kavárny doslova lákají po odpočinku na pláži k ochutnání některých z místních tradičních pokrmů. Podobně i vodní sporty jsou zde na denním programu. Ať už šnorchlování, potápění, paragliding, surfování či vodní lyžování – všichni aktivní sportovci si tady užijí opravdu hodně zábavy.

Malé zátoky a rozlehlejší pláže s lehátky a slunečníky slibují skutečně dobrou odpočinkovou dovolenou. Na všech zmíněných plážích a místech je vyvěšena "Modrá vlajka", ocenění Evropské unie pro čistotu pláže a vody.

Kypr - jedna z krásných pláží

Kypr na Facebooku