Jste zde

Domů » Ubytování

Ubytování na ostrově

Ostrov Kypr a jeden z hotelů

Jak již je po nějakou dobu známé i z mnoha dalších prázdninových destinací, lze nalézt v poslední době také na Kypru, na ostrově bohyně Afrodity, kromě tradiční nabídky ubytování v hotelech i ubytování v rekreačních domech.

Na rozdíl od dovolené strávené v hotelu musí rekreanti ovšem počítat během svého pobytu v takovýchto ubytovacích zařízeních s vynaložením trochu více práce, a nechcete-li se stravovat přímo v kavárnách nebo v restauracích, je třeba si nakoupit potřebné ingredience "domů" a pak vařit.

Nenajdete tady pochopitelně takový komfort jako při pobytu v hotelu a jsou zde i poněkud omezené úklidové služby, něco si zkrátka budete muset udělat sami.

Většina hotelů je na ostrově Kypr, a to hlavně ve větších městech, více či méně postavena na úzkém koridoru podél pobřeží s plážemi, v bezprostřední blízkosti restaurací, barů, obchodů se suvenýry a kaváren.

Ovšem zmíněná prázdninová ubytovací zařízení leží poněkud více ve vnitrozemí ostrova, a někdy i přímo v malých vesničkách a městečkách.

Vzhledem ke zvláštní poloze takovýchto domů jsou dány turistům, na rozdíl od pobytu v některém z hotelů, výjimečné příležitosti k bližšímu seznámení se s místními lidmi a k získání skutečně pravdivého pohledu na zemi a její obyvatele.

V závislosti na vašich potřebách a přáních je na Kypru nabízeno rekreantům opravdu mnoho typů prázdninových domů a určitě každý si zde pro sebe najde to správné ubytování.

Domy jsou postaveny buď v moderním stylu anebo v tradičním kyperském stylu, tedy jako původní kamenné domy, a poskytují v závislosti na své velikosti možnost ubytování až pro dvanáct lidí, takže je i možný pobyt několika rodin v jednom domě.

Obecně platí, že každé takovéto zařízení je vybaveno vlastním bazénem, zahradou a prostornou terasou, jež zve i k příjemnému večernímu grilování.

Aby bylo možné uspokojit i ty nejnáročnější klienty, bývají rekreační domy na ostrově obvykle vybaveny tím nejmodernějším vnitřním zařízením, takže hosté se skutečně vůbec nemusejí obávat, že by jim snad něco o jejich dovolené v místě ubytování něco chybělo.

Díky poněkud větší odloučenosti tohoto typu rekreačního ubytování se též doporučuje uvažovat, zda by nebylo také vhodné pronajmout si pro strávení pohodlnější dovolené i auto.

Kypr na Facebooku