Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Potápění na Kypru

Kypr a potápění v moři
Autor: Rod_Miranda

Potápění v moři, to je věc, o níž asi každý milovník vodních aktivit již někdy snil. A na ostrově Kypr si můžete tento fascinující sport skutečně vychutnat, protože zde bývá zřejmě vůbec nejdelší období pro potápění v celé Evropě. Vody podél kyperského pobřeží jsou teplé a čisté, příliv je rovnoměrný a dohlednost bývá 30 - 40 m.

Pro návštěvníky, kteří předtím nikdy neměli příležitost k potápění, se Kypr jeví jako ideální místo jedinečného světa pod hladinou moře a můžete tento nádherný výlet do podmořských hlubin zažít poprvé právě tady. V bezpečném prostředí a pod odborným dohledem se mohou začátečníci naučit základy dýchání pod vodou.

Zkušení potápěči mají možnost zkoumat archeologické pozůstatky a houbami obalené skalní zahrady na dně moře. První potápěči sbírali mořské houby právě podél jižního pobřeží Kypru.

Jak profesionální, tak i amatérští potápěči z celého světa, a také s různou mírou zkušeností z potápění, se budou bezpochyby cítit jako doma při ponoru do těch nejzajímavějších míst v blyštivé a čisté vodě Středozemního moře u letoviska Ayia Napa.

Také zde nabízejí odborné lekce i kurzy pro začátečníky a mírně pokročilé. Potápěči z Velké Británie, Skandinávie, Ruska i z dalších evropských zemích pravidelně navštěvují různá potápěčské centra právě v Ayia Napě. Nabídka služeb je tu široká opravdu pro každého, od začátečníků bez jakýchkoliv předchozích zkušeností, až po již zkušené potápěče.

Zároveň ve středisku usilují i o to, aby si ostrov jako celek ještě vylepšil své služby a úroveň v jednotlivých potápěčských centrech, a sice v závislosti na hesle "Bezpečnost díky výcviku".

Potápěčské výlety, výcviky, kurzy, odborné vedení a kompletní vybavení pro potápění a šnorchlování může být často zorganizováno již v místě vašeho ubytování. Například v Ayia Napě jsou rekreantům plně k dispozici čtyři hlavní potápěčské školy, nabízející vhodné kurzy a vybavení.

Místo

Ayia Napa 34° 58' 57.8244" N, 34° 0' 15.1128" E
Location

Kypr na Facebooku