Jste zde

Domů » Řecká část

Kyperské pláže, 2. část

Kyperské pláže - Afrodita

300 metrů dlouhá pláž Landa se nachází přímo uprostřed mezi pláží Makronissos Beach a zátokou Nissi Bay, od každé je vzdálená pouhých 500 m.
Pláž Vathia Gonia se nachází asi 350 m východně od zátoky Nissi Bay. Také tato pláž je zcela chráněná před větrem a je ideální k těm nejrůznějším vodním sportům na ostrově Kypr.

Pláž Pernera Beach je dlouhá asi 200 metrů a najdete ji mezi plážemi Vathia Gonia a Katsarka. Katsarka je 800 m dlouhá skalnatá pláž, asi 500 metrů západně od rybářského přístavu, těsně před další pláží Pernera Beach.

Přes 1 km dlouhá pláž Pantahou začíná u rybářského přístavu v Agia Napě a táhne se východním směrem. Každý rok míří na tento úsek kyperského pobřeží na tisíce turistů. Lze si tady užívat všech druhů vodních sportů a jsou tu hojně k dispozici kavárny, snack bary a restaurace.

Pláž Glyky Nero je jakýmsi pokračováním Pantahou Beach a dosahuje až k mořským jeskyním. Záliv Ammos tou Kambouri se nachází mezi Agiou Napa a odlehlejší pláží Kermia Beach.

Kermia Beach se nachází dva kilometry východně od Agia Napi, u hlavní silnice k mysu Greko, směrem na západ od něj. Pláž je na osamocená a panuje zde klid.

Pláž Konnos se nachází asi čtyři kilometry východně od Agia Napi na silnici mezi mysem Greco a letoviskem Protaras, a je poslední pláží, která odděluje obce Agia Napa a Paralimni na Kypru. Je chráněna před větrem a je velmi malebná.

Geografie: 

Místo

Pláž Pernera Beach 35° 1' 54.8508" N, 34° 2' 31.9776" E
Location

Kypr na Facebooku