Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Bezbariérová dovolená na Kypru

Logo handicapovaných lidí

I lidé s tělesným postižením mohou strávit bezstarostnou dovolenou na středomořském ostrově Kypr. V tomto úseku služeb hraje ostrov opravdu průkopnickou roli, pokud se jedná o bezbariérový přístup. Kypr opravdu nabízí mnohem více zařízení i různých programů pro zdravotně znevýhodněné, než je tomu v jiných zemích jižní Evropy.

Hotely a cestovní kanceláře již zahrnuly do svých programů rozsáhlé možnosti pro lidi na invalidním vozíku, tak aby si i tito návštěvníci mohli plně vychutnat svojí dovolenou na tomto překrásném ostrově.
Letiště na Kypru jsou dobře přizpůsobená zvláštním potřebám takovýchto cestujících, omezených v pohybu. Jsou tu zřízeny toalety a parkoviště pro zdravotně postižené, stejně jako ambulantní výtahy pro cestující při nástupu do letadla. Invalidní vozíky jsou dokonce i zapůjčeny přímo na letišti.

Velký počet hotelů plně uspokojuje veškeré potřeby tělesně postižených osob. Fungují tady tří- až pěti-hvězdičkové hotely s bezbariérovým přístupem a se zvláštním zařízením. Patří sem např. i vyhrazená parkovací místa a rozšířené chodby a dveře. Ústřední roli v této otázce hraje nepřetržitá dostupnost výtahů, pokojů a sociálního zařízení.

Všechna ubytovací zařízení se zmíněnými službami jsou k dispozici na oficiálním seznamu hotelů Turistického kyperského sdružení. Také různé cestovní kanceláře reagují na rostoucí poptávku a vycházejí vstříc požadavkům zdravotně znevýhodněných turistů opravdu pestrou nabídkou služeb v oblasti zdravotní péče přímo na místě. Navíc i přímo na ostrově funguje několik cestovních kanceláří se speciálními autobusy pro vozíčkáře.

Ani procházce po městě nestojí zdravotně postiženým občanům nic v cestě. Ve větších městech jsou připraveny rampy k bezbariérovému přístupu do bank, hospod a restaurací, stejně jako do městských divadel nebo na sportovní stadióny.

Místo

Letiště Larnaca 34° 52' 16.1508" N, 33° 36' 28.8036" E
Location

Kypr na Facebooku